Monday, April 8, 2013

JANJI JANJI KAU DUSTA DAN PALSU :"(

selepas dua minggu kite putus,,aku lihat kau semacam rapat dgn kwan perempuan kau syg,, kwn yg dahulunya kau kata kawan kau minat ,,tapi kini ? aku tengok kau sentiasa update tentang dy ,, aku xde pun mcm tu,, aku xtw ape eh motif kauuu mx putus,, patahnya hati aku sharul,, kecewe sgt gn sikap kau,, kau kata kau xna bercinta lgi,,hati kau cume ade aku dan lepas ni da xd perempuan lain lgi,,, aku betul2 patah hati bile kau bawa kawn kau blik rumah kau.. hati perempuan mana xhancur sharul,kau siap menipu bagai lgi,, maafkan aku kerna xmampu tuk mempercayai kau lgi, nak dihitung ceritanya banyak,,aku xmampu na tulis lgi,,, 15april ni cukup duabulan perpisahan kita,,,tpi aku terseksa sgt gn kau yg mesra gn prempuan lain, masa kau mx clash kau mcm ade masalh aku xtw samada perempuan maslah kau atau kau memg curang gn aku, tpi kau beriye kata kau xcurang !!! sebab ape ? kau takut aku benci kau,, kau takut apa yg kau pd fatin dulu ? dah la sharul ,, hakikatnya fatin lepaskan kau tuk aku ,, aku bahagiakan kau sharul,,, pergorbanan fatin tu bermakna sangat.. tapi ape sharul? 5tahun kau sia siak mcm tu je sharul ? kalau aku tahu kata kata pisang xkan berbuah duakali tu dusta aku xkan percaya kan kau buklat bulat sharul !!   aku fikir kau lelaki yg baik , yg xkan pernah melukkakan aku , aku fikir kau baik tak kan tewas dgn naluri kau, hakikatnya dusta ! :( seminggu seblum putus kau kata kau tak kan tinggalkan aku sharul,, kau syg gila kat aku ?tapi apa sharul ? apa yg kau bagi ? aku xpernah halang kau nak kawan gn siapa sharul ?walau hati aku sakit gn kau,,kau banyak kawn gan perempuan sharul,, aku sabr sharull ,, aku xbuat cm tu sb aku tahu  betapa sakitnya rasa tu sharul . !!!! aku xnak kau rasa sakit tu sharul,, aku bukan xbole curang , tapi aku tahu mcmana sakitnya curang tu,, aku xnak kau terluka biar pun aku terluka,,, masa krisis kita bertiga dulu , kau cakap harap sy xkan salah bt pilihan ,, yeee aku ingat lgi sharul ,, sb tu aku sedaya uapaya mempertahankan hati aku dan perasaan aku agar kau terus bahagia,, tapi ape kau balas??? xperlu kau tipu kalau kau putus gn aku sb xd perempuan lain ! aku cuba kuat hadapi ni semua,, sepruh gila kehidupan aku setiap ary ingat kan  kau,, tapi kau bole bermanja manja gn perempuan tu ? kenapa sharul ? kau tahu x aku sayang kau mcm diri aku ?? mcm nyawa aku ? ikut aaty gn sikap kau yg endah xendah tu ,,, da lama aku tinggal kau !! tapi aku fikir ,, disebabkan kita ade org teluka dan aku harus terus bahagiakan kau !!! aku bahagia sgt walau kau abaikan aku , asal kau ttp org yg aku cinta ,, walau aku terasa aku pendam sharul , bila da melampau aku lepaskan , agar faham aty aku , tapi ape sharul ? kau kata aku xmatang ,, yeay memg aku xmatang sb percaya kan kau ... setai KATA KATA KAU SHARUL aku xlupasampai mati ,,, da sebulan lebih kite berpisah ,,, aty aku terus patah dan patah , tengok lelaki pun aku xdaya ,, kali kdua dlm hdup aku aku kcewe ,,, cukup sampai sini sharul aty aku patah ,,, akubenar benar xde prasaan lagi kt lelaki ,,, hingga kini airmata aku setia temani aku ,, aku tahu aku ada allah ,, kerna allah da aturkan seglanya tuk aku ,,, :) kalau fatin boleh berkorban perasaan dy tuk kau , aku kene kuat mcm dy ,,, tapi ingat kasih sayang aku xpernah pudar walau sesaat ,, walau ada yg hadir tuk menganti kau , aku xkan terima jika itu akan buat aku patah aty lgi !!!!!!!!!!!!!!!   biar mereka hadir sebagai hiasan ,,, bukan tuk melekat pd aku ,, kerna hati aku masih ade kau !! pergila sharul tuk orang yg kau suka ,, pergiii lah ,,, kau suka kan kt dy , kau ade hati kat dy ,,, kau pergilah ,,, kerna kau xpernah rasa apa itu terluka ,,  kau xpernah rasa bagaimana patahnya aty ... :(  ya allah ,,, :(          setiap kata kata kau aku xpernah lupa sharul !!  sekarang baru aku tahu bagaimaana janji pdusta ,,, setaip ary aku tertekan dan terseksa sgt ,,,,   allah yg tahu bagaimana kesedihan aty aku ,,,  kisah antara kita berdua tamat2013.... kau yg tak pernah berjuang untuk cinta ni sharul bukan aku yg meyrah tuk cinta ni ... puas aku pertahankan sampau aty aku benar2 patah xmampu membuka ruang tuk lelaki lain ,,, bukan aku meyombong diri ,, iarlah allah yg tentukan segalanya ... :( jika aku masih becinta aku lalai kepadanya... senang hati kau pergi pd org lain setalah janji kau beri ,,,,   rindu aku pd kau biar allah yg tahu,, sayang dan cinta aku pd kau biar allah yg balas :( cuma allah tahu bagaimana aku sygkan kau,, cuma allah yg tahu bagaimana hati aku ,, cuma allah yg tahu kesedihan kelukaan aty aku :(    kau sememngnya xpernah kenal erti perhargaan ya ? terimakasih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

patahnya hati aku :"( KECEWA ALLAH YANG TAHU :"(




15.2.2013 aku tahu pembaca setia blog aku nak tahu ape sebab  aku dan sharul putus ? untuk awak fatin ex sharul dan untuk awak N R ex saya ,,xperlu aku sebut ex yg suatu ketika dulu aku syang kini aku gelar NR  ….   Sharul cakap dy da xde rasa sayang kat aku lagi ….. yaaaa begitu mudah kan lelaki ???? 2013 yaa nak masuk 5tahun aku bersama kau sayang L  aku Tanya dy kenapa sayang tux d ? dy cakap sy xtw macamna syg tu leh hilang ,, sy xtw kenapa …. Aku Tanya dy ,, awak xsayang langsung kat sy?? Dy cakap sayang ,, sy tetap sayang awak .. tapi sy xtw la rrsa sayang yang teramat n syg gile gile xcm dulu lgi.. allah sahaja yang mgerti hati aku saat tu L mudah kan seorang lelaki melepaskan wanita ? yaa mudah L  disini aku jujur ,, aku pernah berasa tawar hati gan sharul sebab dy sllu abaikan aku , tapi sayangkan hubugan ni aku kuatkan semangat tuk terus bersama , akhirnya dy tanpa segan silu meninggal kan aku pergi berllu ,,, saat kau mx putus aku ingat lagi saat tu kau cakap , kite rest dulu ,, smpai awk abis belaja ,, nanty cinta berputik kita sambung balik ,,, kite bina cm mule mule dulu ,, aku sayu sgt gn semua tuuu,,,tuhan je tahu,, sayang kau janji kau cakap saya akan tunggu awak dapat jodoh awak , sy akan selallu jaga awak , saya xkan oernah tinggalkan awak,sy xperna nak tinggal awak , saya janji ,,bila dy cakap semua ni aku lega n tenang tapi meronta meroyan balik beberapa jam kemudian ,,, L dy berjanji lagi ,, aku lega ,, walaupun tangisan xstop ,,, aku terus menangis , dan aku cakap aku lepaskan kau sharul dengan tepaksa ,, masetu aku nangis n kau yg nagis makin kuat ,, masing tenggalam dalam tangisan sendiri ,,,aku menangis hingga ta mampu tuk bersuara L tapi kau pangil aku ,, aino aino ,, aku gagah kan diri tuk meyahut pangilan orang paling aku cinta ,, L tangisan aku xbehenti walau sesaat ….aku cakap aku xsanggup nak lepaskan awak ,, aku cakap berulang kali tapi hati mu keras seperti batu ,,,, kau cakap ade jodoh kite bersama ,, L   3jam becakap dgn airmata ,, jam mejelang 5pagi masing2 xmampu na berkata , stop caling , aku menangis xbehenti tidur tidak lagi dalam benak mataku ,,, Cuma airmata yg megalir terus mnerus tanpa henti ,, aku gagahkan diri solat mohon kuatkan diri pada allah ,, pagi mejelang ,, aku xmampu berada dibilik turun ke bawah baring diriba seorang ibu ,,, dy memegang dahi aku ,, kakak demam ke ? aku Cuma mampu cakap yaa ,,, L airmata yg aku tahan tahan dan terus tahan ,, apabila megalir cepat aku larikan diri ke bilik ,,, kembali ke riba seorang ibu yang penuh kasih sayang ,, siang tu antara kami masih contct .. aku call dy dan aku terus menangis ,, dy menangis ,, dy ckp sabar , senang dy suruh aku sabar .. nak aje aku tampar dy ,,, aku nangis nagis terus nangis ,, sharul pangill nama aku ,, dy cakap rehat ,, awak da penat nagis semalaman,,, waktu tubuh aku lemah sangat .,, hati aku patah sangat , terluka dengan dy ,, tapi sebab sayang dan cinta mati aku pada dy ,, aku terus mengharap ,,,, hingga waktu cuti berakhir  ,,, kau masih tjuk sifat baik contct akku ,, isnin tu ,18.2.2013… aku telalu patah aty aku tutup hp ,, aku xnak kau n aku nak larikan diri ,, tapi apakan daya ,,, aku xkuat ,,kerna terus merindui mu,, aku on hp tengok ade call n text ,,,esoknya aku tunggu lagi tapi xde pun ,,,aku call kau , then mx maaf sb bt cm tu,, aku jujur n mengaku na larikan diri ,, tpi kau besuara kata hmm sukati awk la,, tetibe aku jadi geram aku tinggikan suara gan dy ,, pastu cm biasa ,, sejak abis bercuti janji tinggal janji ,,,, HANYA JANJIIII !! JANJI PENUH KEPALSUAN !!!!! manusia xpernah titah pada janjinya L text or call akuu always mule dulu ,, aku rindu tebalkan muke ,, yaa aku tahu kau kata ,, awak tetap bole text saya call saya jumpe saya cm dulu ,,, tapi ape ? Cuma aku mengingati mu ? ya tuhan .. mengapa kau beri aku sifat begini lembut untuk seorang lelaki .. mengapa mudahnya hati aku ditempis keegooan mereka ,, aku sering mengalah , ,, ya allah L begini kah kesetiaan dan kasih sayang aku dipersia tanpa balasan yang indah ? aku tahu kau mengatur yang lebih baik tuk aku ya allah J
                        Khas buat cintamati : yang digelar sayang J

15.3.2013 saat kita berdua dalam tangisan kau menceritakan segalanya pd aku,,, kau katakana kau takut jika kau jatuh hati pada org lain kau akan mecurangi aku spertimana kau mencurangi fatin ,, kau katakan kau xmahu lukakan ati aku , seperti mana kau lukakan aty fatin ,, kau cerita pada aku , fatin mesej cakap hp dy hilang so nom tu xpakai ,, kau cakap gan fatin nak jumped y, kau kata sy g jumpe dy kt tempat keje dy ,,aku Tanya ade siapa mase tu kau kata ade kakak dy,, kau kata kau Cuma Tanya kabar n dy pun cm xna tengok sy ,, ,,,  tengoklah sayang ,,, KEJUJURAN kau yang ada dalam dirimu J kejujuran mu membuat aku semakin bertambah rasa cinta untuk kau . kejujuran keiklaasan ,,, tapi mengapa kau tinggal kan aku sayang ?? apa  silap dan salah aku .. aku tahu sebenarye kau da xde rasa na bercinta lgi ,, mungkin kau na merasa hidup single kan ? aku boleh je na lepaskan kau ,, Cuma SATU yang aku TAK SANGGUP ! TAK SANGGUP nak tengok kau bersama orang lain !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sumpah aku xsanggup ,,, hurmm aku sayang n cinta mati pada kau ,,,,, mana mampu aku biarkan kau pergi bersama yang lain ,, aku serah segalanya agar kau bahagia bersama aku ,, aku korbankan perasaan agar kau tahu kestiaan aku ,,, kasih sayang aku tiada bandingnya … tapi sia sia L  sayang andai kau tahu betapa aku sayangkan kau L ,,, sayang kini sebulan berlalu,,, penganti mu mungkin takkan aku cari kerna hati aku untuk kau seorang L  mungkin orang lain boleh terime kekeceweaan dengan bersama yang lain , tapi tidak aku , tidak sama sekali !!!! biarpun aku single kini , biar ade yg cuba mencari aku , aku tolak dengan baik ,, maaf kan aku wahai shabat , andai percintaan yg kau pinta pada ku untuk menganti dy , xmungkin aku beri ,  biar kite terus bersahabat walau lama kau menunggu aku, cinta aku pada dy xpernah kurang waalau sesaat L     andai aku terima slah seorang bimbang aku megecewekan kamu ,,, kerna hati ini xmampu megisi org lain lagi ,, ya allah cukup sampai sini hidup aku begelumang dosa bercinta yang akhir pergi tinggalkan luka yang amat dlam kesan yang telalu hitam untuk aku , cukup sampai disini ,, hati aku sekali lagi tertutup untuk yang bernama lelaki .. L betahun aku membina cinta akhirnya musnah angkara lelaki itu sendiri , mereka tidak menghargai apa itu cinta , apa itu ketulusan apa itu keiklasan hati L sampai bila lelaki harus meghukum persaan wanita seperti ini ? ya allah jika benar ada yang lebih baik tunjukkan aku seorang halal untuk aku ,, jangan kau dekati aku dengan yang haram lagi ,,, aty aku terlalu patah untuk hubugan yang sekian lama ini ,,, bersama insan yang bernama mohamad sharulfazrin b abdulrahman .aku disini setia mengharapkan mu J aku kenang kau dalam doa ku , agar kau dilindungi dengan kebaikan , andai kau kembali untuk aku , akan aku beri kau sebuah kebahagian yang tiada manusia penah rasakan ,, kerana aku terlalu bahagia bersama kamu J
                                                Khas buat insan tercinta : yg aku panggil sayang ~^~




22mac2013 setiap warkah yang aku tulis ini airmata aku xpernah behenti megalir setiap malam teringatkan kamu ,,, rindukan kasih kamu .. teringat terakhir melihat senyuman kamu, gelak tawa kamu , gurauan kamu , ya allah L rindu nak bermanja gan mu ,, L kes yang berkait rapat gan kes disember aritu , bnda yg sma kau mx putus ,, time tu kau kusut xtw sb aku ,, aku mangsa ,,yela aku ni awek na bermanja tpi kene marah ,,pastu msj kau mood lak cm ape,, aku na gajuk kau mula la mcm2 ,,, sminguu krisiis,, hmm trauma sangat ,, keadaan kembali seperti biasa ,,, kite bertemu , bahagia rasa bersama orang tercinta ,, airmata aku megalir bila teringat satu saat dimana aku cakap ,, “SAYANG KALAU ANJE TA PETAHANKAN HUBUGAN NI TA MUNGKIN KITE BERSAMA LAGI “ kau balas kau cakap “TAK SAYANG XKAN BUAT CM TU LAGI SAYANG TA PERNAH PUN TERPIKIR NAK TINGGAL ANJE “ kau pegang tangan aku kau cakap jangan sedih ,, hmm bile teringat aku menangis sangat terkenang kengan tu ? tap nape syg kau bt gini ? hmm kesedihan aku allah yang tahu … suatu saat lagi aku besuara “SAYANG ANJE SAYANG SGT KT BABY TAU “ kau cakap “SAPA BABY ANJE “ hahhaa kau malu kan aku pangil kau baby ! klakor k awak syg ----  hmm ,, suatu saat masa dalam kereta aku cakap “SAYANG ANJE TRAUMA SANGAT GAN KES RITU , ANJE TAKUT SAYANG TINGAL ANJE , ? kau cakap “ TAK SAYANG , SAYA XKAN TINGGAL AWAK SYANG , XKAN PERNAHKAN TINGGALKAN AWK SAMPAI BILE2 “ MASE TU KAU SURUH AKU LETAK KEPALA akU KAT BAHU KAU < KAU PEGANG KEPLA AKU KAU CAKAP SAYANG SGT KAT AWAK , TAK PERNAH LEPASKAN AWK DENGAN SIA SIA !!   aku letak kepala aku kt bahu kau , aku rasa kasih sayang kau masa tu ,,,, kasih sayang yang tiada nilainya ,,, kini Cuma janji janji hanya janji ,, aku xkan pernah lupe saat terindah bersama mu , sekarang apa sayang ? Tanya kabar pun tidak ,,, sayang ketahui;lah aku rindukan kau ,,, sayang masih cinta kah kau pada aku ? masih sayangkah kau pada aku ? sayang mengapa buat aku begini ? sayang aku masih mengharapkan kau ,,, kenapa harus aku menghubungi mu syang ? adakah kau malu untuk bersama aku kerna kau tinggalkan aku?   Hmm ya allah ,,,  apakah angkaranya nya ? adakah dy curang ? tak mungkin ya allah ,, dy jujur , dy xkan buat begitu,, berapa kali aku bertanya pd dy ,, dy xkan curang ,,, aku kenal dy ,,,, dy xkan menduakan aku ,, kerana dy tahu batas pergaulannya ,,,,, aku percaya kau sayang ,, aku tahu kau lelaki jujur ,, xmungkin kau menipu , biar apa orang kata ,, walau aku suke mcurigaimu , ktahuila hakikat aku mempercyaimu sjujurnya ,,, sedihnya bila tekenang jika dy jatuh hati pd org lain L ya allah ingin ku miliki hatinya , mengapa dugaan ini yg menimpa L
                   Khas cintamatiku : sayang J




BERAKHIRNYA SEBUAH CINTA :"(



15.2.2013 2.30 pagi aku call kau, waitinggg ,, then kau pick up,, aku tanye gayut gan siapa tuu,, kau cakap gayut gan eka . okay eka kawan u kau ,, aku Tanya gayut ape ape kes call pakwe orang tengah pagi buta, then kau cakap saje je,, aku was was sebab aku tengok eka tu len macam . k finally eka tu da ade pakwe kay , dy member sharul jugak , abaikan itu,,, aku sebenarye geram tapi sabar , hati ni terluka tguris semua ada , tertibe kau cakap , hmm kita rehat dulu lah , kite stop dulu nty sambung balik , ya allah hati aku jiwa aku luluh dengar semua tu sayang ! maaf kerna memanggil kau sayang (aku rindu sangat L ) aku xnak puas aku cakap aku xnak , puas aku memujuk kau sayang , tapi kau tetap gan keputusan kau ,,, ya allah L stop kisah pedih ni , minggu itu raya cina , aku cuti semester kau pun cuti juga ,, balik cuti minggu tu kau langsung xpduli kan aku ,, padahal kamis jumaat tu kau layan aku cm biasa je ,,,sabtu aku tunggu kau text call xde pun , ahad aku tunggu kau call text xde pun , lastly aku jua yg selalu mengalah gn kau , call kau , aku tanye nape sayang ni ? lupe anje ke? Langsung xpeduli anje nape? Anje ade salah ape gan sayang? Kau jawab acuh x acuh ,, nada suara aku tahu kau tengah kusut , tapi aku sabar ,,, aku taye then aku nangis tapi kau makin kasar ,, hmmm aku mengalah jua gan kau ,, sabarnya aku gan kau L  allah je tahu sabarnya aku gan sikap dan sifat kau yang selalu baran yg xde kene megene gan aku tapi tempiasnya aku kene ,,, kenapa !!!!!!!  pas tu mlm text cm biasa.. aku sedih pun aku sabar < walau sedih gan cara kau ,, aku nangis sendiri ,, L aku lupekan semua tu < ya aallah betapa terseksa nya aku L pastu kau ttp gn cara kau langsung xtext x apa ,, satu malam tu kau call aku mse tu kau na g main ftsal , mse tu kau ckap2 gan aku ,, aku nak xnak je layan kau ! sebenarye merajuk gan kau, tapi kau wt xtw je ,,, dr nada suara kau aku tahu kau memang xd prasaan ,, aku sabar cuba haappykan diri ini , L xp la ,, kite girl kene banyak sabar ,,, biasa buah hati xde mood la tu ,, seminggu sepanjang cuti ary ape ntah petang dlm dua tiga ary kau msti text aku,, aie anje ,, anjee ,, aku xnak balas ,, tpi xleh lah rindu kau sangat,, aku balas ,, tapi malangnya line asik slow aje ,, hmm hp kau problem line L msj msok lmbt ,, lastly memg xberbalaslah ,,, mlm kau kua gan kawan2 kau siang pun kadang kau kua gan kawan2 kau ,, aku setia menunggu kau ,, L aku sunyi sangat …. Tengok tb pun hmm ape la sangat , sedihnya aku kau wt camtu , tapi aku sabar , allah kurniakan aku dengan kesabaran , aku buat cmni aku xnak kau bosan gan aku ,,, sebab tu aku xlekang dari hp tuk pastikan kau sentiasa happy gan aku  sayang . aku xnak kau cari lain sebab aku xpandai jaga kau , aku ingat lagi kata kata kau , kau xnak salah pilih , yaa aku xkan sia siakan semua tu sayang . sayang banyak aku berkorban jiwa tuk kau , demi setia pada kau , aku sombong gan lelaki ! sumpah aku cakap sampai kawan2 aku semua kenal dan gelarkan aku ai ai setia ,,jangan harap dy nak layan sapa sapa . kadang aku segan gan kawan kawan yang cakap gitu sebab ape ? macam la perfect sangat na meyombong . ! aku buat semua ni untuk ape ?? untuk kau !!!! sebab aku tahu permainan dunia ,, andai berkawan pasti kecundang , biarlah aku xkawan gan sesiapa sekurangnya aku belajar setia menghadapi seorang suami yang halal yang allah kurniakan pada aku !!!!!!!! dari kini kalau aku belajar setia xsalah ,,, pasti dan yakin aku mampu menjadi isteri tuk suami aku ,, isteri yang setia dan taat pada suami L tapi apa aku dapat ? aku xpernah kisah sharulfazrin kau nak kawan bape banyak perempuan pun !!!!!! aku tau kau xsuke dikongkong ,, tapi kau berkawan gan perempuan kau melayan dorang ,, yaa aku tahu sebagai kawan ,, kau cakap sebagai kawan , aku cemburu ,, tapi ade kau tahu ? kau tahu pun kau buat xtw je ,, itula kau sharul xpunyai perasaan , seorang yang penuh keeegoaan L   aku takut jika kau terlalu rapat mereka mampu merampas kau dri aku … L sejak 15feb2013 aku menangis hingga kini , setiap ary aku ditemani airmata yang setia dikelopak mata . L

Saturday, February 2, 2013

rindu

rindu gile hmm xtw na ckp ape la , rinduuuuuu gila yang penting . tapi bille pikir hal tu traumaa ! bye

Tuesday, January 15, 2013

semoga berkekalan ^__^

tiada apa yang diharapkan selain dari inginkan hubungan yang berkekalan kan ? insyaallah anje nak jage hubungan kita ni k sayang.sayang xmoo curang anje pun xmoh curang . setia cukuplah. sayang awak sangat. anje xsuke bila ade orang gosip gosip awak k sayang,, anje benci sangat . mcam xreti base pun ade dok gosip gosip kan awak. xreti base ke awak ade awek ? benci sial . nak je attack muka sekor2 . sumpahh benci sangat. gambr gambar tu semua buat anje meyampah n makin geram gan digosip gosip. btw anje sabar . xnak malukan pkwe . n buat xnampakk HAHAHA . rilex ai chill wehh . sayang jangan lebih ky. kalau lebih kaki makan dy .. HAHAHA ^^v^^  sayang kalau anje na buat benda xlogik je tunjuk penumbok kan ? HAHHA apelah sayang niii .  kene ganjing nty wt muka xtw haha <><> k selamat malam semuaaaaaa ! ioveyouuu :)

macam nak demam :"(

malam ni rasa tekak xsedap je. sayang xtw ni ai nak demam . xgtw dy lagi... petang td allik clas trus tdo, bagun je tekak cm bengkak , aduhai ntah nape,,, maybe cuaca panas hurmmmm   :(

memori indah ^__^

heyy sayang iloveyou,tiap kali bersama sayang ade je kenangan indah yang tercipta >_< cewwaah ^^v a ai seronok sangat kalau bersama sayang, ai ni suka potpet potpet .. HAHA naty dy tengok je.. segan gila huahua... pastu nanty dy ckp cuba slow slow cakap jangan laju sangat sayang xfaaham lah anje . haha segan gila kalau dy tegur . nanty rasa nak tutup je muka haha. pastu suka sangat meganjing orang ee geram betol rasa nak lempang je. malu kadang2 . kasih sayang dy xkan berganti hurmm. xna hilang dy. sayang sangat kt dy. ai manja dgn dy,time manje manje sangat.time garang rawrrrr memg jadi rimau kay ! HAHA _>>_<<_  rindu sayang sangat. rindu sangattt sayangg ish xtw na cakap cam mana lagi dah . HAHA . sebenarnya sayang anje risau sangat sayang bpaling arah dri anje. banyak kenangan kita,risau anje jadi gila kalau hilang sayang . anje risau sangat. memang orang kata jangan letak harapan yang tinggi.anje xletak harapan tapi anje terlalu sayangkn sayang. sayang xsama gan orang lain. sayang caring sangat . terimakasih bt anje happy sayang ^__^ anje xlupa kenangan indah kita k sayang. senyuman sayang yang manis tu . gelak ketawa sayang. kata kata sayang . luve youu . HAHA . muaahh :) tengah borak borak mase gan sayang sayang cakap muka kita mcm amoii . HAHA sayang ni baru tahu ? semua orang da lama perasan la sayang. cuma xnampak je. kalau tengok sudut ini lain sudut itu lain. muka anje ni berubah rubah. anje bukan putih melepak . HAHA kalau putih melepaak memang amoii kot ! HAHA perasan nak mati _><_ hihik .. k sayang geram nak lempang awak k sayang . luve youu ^^__^^ muuaahhh:)
salam selasa 9.30 malam heyyy baru pas call sayang, dy mecej cakap sayang kat dewan ade ceramah . wuuuu bosann nya haiiii ! so bbm gan bestfrenz aku aliff . kawan dri kecik ! tingtong tingtong gan dy HAHA :) dah solat tadi amik bronband diya pinjam laah ! amik lappy kak anis, lappy aku da guna semalam aduiiyai slow sangat ,, penat ahh ! _>>_<<_ banyaknya ass lahaiiii. okay sambung cter lagi ...aku happy sangat dengan cinta mati aku nii . ishhh suka dy sangat. lepas krisis ritu alhamdulilah masing masing semakin matangkan diri.. terutamanya aku ,, terlajak manja sangat sampai terlalu sensitif. sayang ai tahu ai terlalu sensitif.dy bgurau kadang2 pun aty2 aje gan ai. ai aritu bgurau kasar gan dy, pehh dy marah siot. adelah hal personal k HAHAHA... semalaman ai xdpt tido pikirkan dy, bnda kecik tapi ai cukup trauma ! kadangkan ai jeles lah tengok dy tu rapat gan perempuan issh ai xsuke xsuke !!! tapi tu suma ai xmampu buat pape pun tauuu. diam jela.. dulu asal jeles je ai mengadu,tapi sekarang ai diam je. ee xnak gadu pape. ai terlalu trauma gan kejadian tuu . ishh ta mampu nak lupa  !! )_( semalam xmcej sebb sayang xd kredit. BIS dy xon sebb duit xde,,yela mula masuk sem ni duit kopakk aje lah.ai pun aduhaii kopak je ni.. sayang belajar rajin rajin k sayang >_< jangan nakal nakal jangan malas malas _>_<_ sayang baby sangat kayy ^__^  anje arap sayang happy gan anje selalu k,, anje usaha untuk buat sayang happy setiap saat,walaupun anje hanya awek sayang.kalau boleh nak jadi isteri sayang ? HAHA kalau boleh,if xboleh xpe la. sayang pergi cari lain kay ? itu kan hak sayang >.<  anje xpernah tepikir na curang pun. sebab xtw na cakap lah, xde feel nak bercinta lagi , takut kecewe. lagipun hati n perasaan ni tertutup tuk orang lain. tapi kalau allah buka hati ai tuk orang lain itu ketetntuan dy, cuma sekarang ai da masuk 20 . fikiran pun jadi semkin matang kan. hati pun xde rasa na seronok dah pkir kerjaya je sbnrye n cukup buah hati sorang ni >__< hihi :) iloveyouu :)

Monday, January 14, 2013

selamat malam :)

heyy nak cter banyak lagi . tapi terkejar kejar na assigment ni berlambak sangat hurmm >.< nanti ai sambung lagi k ! insyallah abes study ni nak bukak butik ! ceewahhhh ^^V^^ HAHA . malam ni gajuk gan sayang sebab sebok nak kemas bilik sangat kan, anje call nak mcm tu kan, tape padamuka awak ea syang >.< ! abes study ni nak kerja tapi sharul cakap xya keje , sebab nati keje nanti ai nakal ? HAHA ingat lagi kata kata sayang mase tuu ^_^ tak bagi awek dy kerja . >.< HAHA gudnite sayang luve youu :) semoga mimpi indah cinta mati :)

tahun baru ^_^

ini sayang bagi untuk new year :)
iloveyou n thank you cinta mati :)
okay okay  ... tahun baru ni ai celeb with my luve baby :) hehew siapa  baby ai tuuu ? k mr shazrin lahh ! heheww . celeb dekat dataran tanjung emas muar :) lepak dengan sayang dan kawan kawan dy .. okay lepas tuu nampak orang xsepatutnya,, xtw la dy perasaan kitorang or tak kan ? lepak sampai aduhh rabak mata huhuww lepak sampai kol 3 kot rasanya , sayang drive kete laju laju . hihi ^^v^^ dy bawak ai pusing pusing . dah expert drive kata kan HAHA ^^-^^ masa drive kete ai aritu takut takut lagi. HAHA . skang da berani gila wahhh >.< kagum dengan sayang ai :) huhu okay seronok dapat celeb new year dengan cinta mati ai tu :) thankss sayang . thanks buat anje gembira . teringat kisah gadoh kita tu buat anje rasa nak nagis je. rindu sangat dekat sayang kan? hihii .. kawan kawan sayang pon sporting HAHA . sayang pulak sekarang makin mantol aje kan ? >.<  .. HAHA geram mcm nak gigit aje ngeee >.< happy dapat tengok sayang senyum je .. macam2 gelagat sayang kn mase tu. kalau xsebab kita gadoh kita xkan new year bersama kan? hurmm sayang awak sayang :) malam tu dataran ramai sangat orang . lepak kat padang je kan.. bunga api xde punnn. ingat nak celeb kat melaka tapi xjadi HAHA. kesian anje kan? nak tengok bunga api HAHA .. xp lah asal dapat tengok sayang pun cukup bahagia :) anje tengok sayang mcm berisi sikit HAHA . tapi ni da start sem dua ni mesti kering balik , HAHA sebab penat kan ?? sian sayang anje nii ^^vv^^ jaga diri kayy sayang :) seronok dapat lepak gan sayang xlupa kenangan tuuu :) kita suka g shopingg gan sayang HAHA . sayang kita ni cerewet gila tau tak . kalau nak beli baju kene test duluuu .. aduiii ai xsuke test2 nii.. tapi kalau shoping gan dy sah sah kene test ! so test je la , HAHAH ... dy xcrewet sangat gan stail ai . tapi ai cerwet gan gaya dy . euuwww ai xsuke dy ikut gaya KL tu ke ape ke ? eee pliss lah. dy tahu ai xsuke gaya megrut so dy xkan pakai depan  ai .. HAHA .. ingat k sayang !! hehew :) lagi satu anje geram sangat gan sayang skang ni ,, kuat sangat merokok kan ? ishh anje benci la tgok. bila anje mebebel pandai buang rokok xabis da buang . poyoo namanya haha. tapi time dy nak sedutt pehh selamba tikus je dy sendut depan ai.. lemas kekadang gan asap rokok . hurmm xsayang nyawa la kot ? geram sangat ishh, arap sayang stop merokok k sayang ? terimakasih ea sayang anje sayang kat shazrin sangat :) hihi ^^vv^^  hadiah tahun baru ni dapat bear :) huhuww terimakasih cinta mati ku :) tahun 2013 ni dah 5tahun kita berkawan kan ? caple je baru nak masok 4tahun . isyallah ade jodoh ye sayang . saya tak sanggup hilang awak serius . saya terlalu sayangkan awak . cinta saya tuk awak sorang je k :)

alhamdulilah :)

haiiii haii kini im new ! kini ai dah berhijab . no free hair lagi no more okay ! sayang cakap janji dengan dy walaupun apa terjadi janji jangan pernah bukak tudung lagi. dy sebenarnya risau ai frust ai akan ulang balik perangai lama ai . humm sayang jangan risau k , ai xkan buat macam tu . demi sayang walau kite akan berkawan suatu hari nanti. ai nak tengok sayang bahagia sangat . bulan 10 aritu ai berhijab,  ai rasa seronok . alhamdulilah :) dy pun suka ai berhijab, sbnrye dari duluu duluu lagi dy suruh berhijab.. tapi hurmmm ai ni degil cakap ayah umi pun ai xendah ? ishhh ape lah. insyallah pimpim ai tu mencipta diri ini okay :) walaupun bertudung kita stiil boleh bergaya kan walau apa jua gaya cuma bersopan aje k ? :) ai teringin nak pakai selendang macam artis artis pakai tapii muka ai xsesuai lah ishhh.. bukan xsesuai ape cuma ai xsuke longar longar adess ! heheheww :) rindu sangat kat sayang. jumpe dy pakai tudung pun dy senyum je.. HAHAHA abes tu selama ni jumpe dy xsenyum? HAHA apelah ai ni kan?? mestilah senyum jumpa buah hati dy :) buah hati tercinta semoga hingga dunia akhirat isyaallah :) sayang anje nak sayang tahu anje sayang sangat kat sayang k ? jangan sapa sapa amik sayang dalam hidup anje k? anje xnak ! anje cuma nak sayang sorang je... :) iloveyou :))
last ai update blog bulan 10 . pas tu da malas nak layan lagi, busy sangat . tade masa k . bulan 11 iaitu NOVEMBER , ya allah bulan ni ai nak carik pasal je gan sayang ai tu,, ai jeleous ta tentu pasal,ai jelous xdpt kua gan dy jalan gan dy.jelous gan member2 dy .. asik na moody je keje gan sayang, dy layan kan je awek dy,, dy tu yg gade2 patutnya kalau dipujuk xde r ai na gajuk sangat, tapi dy alalaalaaaaa da kenal sangat xreti pujuk h\HAHAHA --...-- tapi bulan 11 ni memang dingin sangat , dah la burday sayang. nasib mase burday tu xdingin gan sayang.mood elok je sebab dy balik muar rasanya lah, so dy xduduk u so xmrayap gan kwan2 dy, xde r jelous sangat. ai suka bila dy duduk rumah . HAHAHA :) bulan 11 ni ai asek gajuk dy pujuk pujuk .. ingat kan da berakhir dingin ni,, masok bulan 12 iaitu bulan akhir 2012,, hurmmm ai ingat lagi tarikh tu 15.12.2012 .. ya allah tarikh ni bermakna untuk ai. sebab percintaan ai dgn dy hampir musnah.ni bukan sebab curang okay. tade kene megene gan curang. hurmm nak cter kt sini?rasanya xperlu sebab nanti ade yang sebok !!!!! hal ini berlanjutan seminggu lamanya . ai sakit , sebab xmakan xminum asik pikirkan dy. ai bukan nak semua tu, cuma ai tertekan dan xmampu tuk makan serta minum, ahad u ai terus demam !! tapi ai gan dy terus jauh jauh dan jauh, walaupun mecej tapi xmesra ,hurmm xtw nak cter lah, malas na cter naty ade yg betpuk tangan especialy yg bernama EX . HAHAHAHAHAHA  --..-- okay okay , seminggu lamanya dingin. ai hampir putus asa,tapi semngat yang kak aisyah bagi dan aliff bagi ai teruskan semangat ! terimaksih kawan :) seminggu sayang kembali normal,,, dy dah xkusut,,, alhamdulilah. sumpah ai cakap ai terlalu trauma sangat dengan kejadian ni ... sampai bile bile ai ingat semua ni ... ya allah panjang lagi rupanya jodoh kami. ai pesan pada diri ai , ai kene banyak sabar ai kene banyak berkorban, ai terlalu sayangkan dy<\,benda yg jadi mcm tu pun sminggu teman airmata , kalau putus selamanya nanti selamanya ke ai nak teman airmata ??? ya allah jangan kau lemahkan aku dengan cara begini... reader ai sygkan dy,,, ai dekatkan diri dengan allah... mungkin dulu ai lalai dengan semua ni.. ai xmampu bayaangkan kalau ai hilang dy,, ya allah risau kalau ai menangis je keje, benda yang seminggu pun kawan kawan da risau tengok ai, apentah lagi kalau benda yang ai xnak terjadi ? hurmmm ya allah jika dy bukan jodohku, kau tabahkan aty ini sekuatnya . aku xnak bergenang airmata ya allah . dy dah macam family ai , kasih sayang dy xmungkin berganti , sifat dan sikapnya . sumpah terlalu sayangkan dy :) ai tahu dy xkan buat ape yang ai xsuke :) sayang jangan nakal k sayang ! luve you ;)

salam semua :)

haiii haiii >.< pembaca setia ai yang mesti lama tunggu ai nak update blog kan? wuuu terutamanya yang suka stalk blog ai > haii stalker jangan lah ingat ai xtahu awak suka stalk blog ai kan? jangan tipu then ai bole detect sapa ? ofcourse,,, suka awak lah nak tahu perkembangan hidup ai sangat kan? nahhh ambikk bace puas puas ai tak kisah !! lama berbulan ai xupdate blog ni ? banyak sangat cerita ai nak kongsi dengan u all ? but ai kene pikir dulu tau, sbelum nak kongsi dalam blog ni .. coz yang bernama ex suka stalk stalk takisa ex ai or ex sapa pun ... ta kesa lah malas amikk tahu ! cerita banyak happy dan ada juga cerita sedih :) tu nanti jap lagi kat post lagi satu kita cter k ! ai buat masa ni da masuk semester baru, SEM AKHIR FASHION DESIGNER . okay sem akhir ni banyak gile cabaran silap silap student fashion kene buat fashion show hurmm rasanya macam nak gila kalau kene semester ni< ishh mesti kene lah ! isyallah ai mampu bawak k! doa tau doa tau !! :) korang sihat tak ? ai sihat sangat cuma ai bpe bulan lepas xsihat sebab badan pun makin susut,pergi check tapi leceh doc tu,nak amik darah pergi xkene hari..bile pergi hari septutnya masa pulak silap.. ahh malas nak layan da la cuti mix sem je masa tu ,, malas layan so ai xbt check sampai skang. hurmm xtw sakit ape . bia lah , insyallah xd pape. hurmm :)  2012 banyak kenangan indah yg cukup terindah buat ai.  sampai mati ai xkan lupa kenangan tu . :) jom sambung crta :)